رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از خطرات مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها وخوددرمانی است، به طوری که با وجود نجویز درمقادیر بالا نه تنها نتیجه ای حاصل نمی شود بلکه ممکن است عفونت پایدار مانده وحتی عوارض دارویی بیشتری به جا بماند.
رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از خطرات مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها وخوددرمانی است، به طوری که با وجود تجویز درمقادیر بالا نه تنها نتیجه ای حاصل نمی شود بلکه ممکن است عفونت پایدار مانده وحتی عوارض دارویی بیشتری به جا بماند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر عبداله ارجمند افزود: باکتری ها معمولادرطول زمان برای مقابله با آنتی بیوتیک ها جهش ژنتیکی می کنند ولی استفاده نادرست وبیش از اندازه از این داروها ،به روند مقاومت دارویی سرعت بخشیده است.
وی اظهار کرد: متاسفانه برخی از بیماران معتقدند برای هر گلودرد یا دندان درد و...باید از آنتی بیوتیک استفاده کرد،در حالی که بیشتر گلودردها وسرماخوردگی هادرفصول مختلف سال نیاز به درمان با آنتی بیوتیک ندارند.
دکتر ارجمند افزود: مصرف نا به جای آنتی بیوتیک ها باعث بی تاثیرشدن این داروها در دفعات بعدی می شود، که بروز این اتفاق منجر به مراجعات متعدد بیمار به پزشک یا بیمارستان میشود که علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین به نظام سلامت و شخص بیمار،منجر به گسترش باکتری های مقاوم درجامعه و آلوده شدن سایر افراد و عدم پاسخ دهی دارو به این گونه میکروب های مقاوم می شود.
وی برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی توصیه کرد: مردم علاوه بر عدم مصرف خودسرانه دارو، پزشک را جهت تجویز آنتی بیوتیک تحت فشار قرار ندهند.

وی تصریح کرد: هریک از آنتی بیوتیک های تجویزشده روی همان بیماری بخصوص و در همان زمان تجویز تاثیر دارند و برای سایر بیماری ها ودرسایر افراد و سایر زمان ها کاربرد ندارند.
دکتر ارجمند به بیماران توصیه کرد: برای مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها با داروساز یا پزشک خود مشورت کنند و دوره درمان با آنتی بیوتیک را بطورکامل و در فواصل منظم تجویز شده مصرف کنند و هرگز آنتی بیوتیک ها و سایر داروهای خود رابه دیگران پیشنهاد نکنند 14-142
خبر؛ دکتر مونس حسینی